Zoek je personeel? Ga dan snel werken aan je werkgeversmerk!

Employer branding, oftewel het werken💪 aan je merk als werkgever, moet doorlopend onderdeel uitmaken van je profilering. Want wanneer je bekend staat als aantrekkelijke werkgever, worden openstaande vacatures makkelijker ingevuld.
Bedrijven die niets aan employer branding doen en jobs plaatsen op vacaturesites, in de krant of op sociale media, komen er op gegeven moment achter dat hun aanpak niet werkt🤷‍♀️ Hoe dat komt? Dat ligt voor de hand. Ze bereiken de mensen niet, die ze willen bereiken. Wist je dat het merendeel de werknemers wel open staat voor een nieuwe baan, maar niet actief op zoek is? Die advertenties hebben dus eigenlijk geen zin, want ze worden niet gezien😒

zo vind je makkelijker personeel

👉Wat wel werkt is doorlopend werken aan je employer branding, waarmee je je bedrijf profileert als een inspirerende, betrouwbare en goede werkgever. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar de vraag naar personeel groot is en het aanbod schaars. Zoals bijvoorbeeld in de techniek of bouw.

Ook zorgt een goede employer branding er voor dat je huidige medewerkers langer blijven🙌 Maar net zoals met veel andere dingen, kost ook het opbouwen van een voorkeurspositie als werkgever tijd. Denk dus niet dat je er na het plaatsen van een post over dat ene personeelsuitje of kerstpakket al bent.

Het begint met een duidelijke strategie, goede planning en aantrekkelijke content. Wil jij gaan werken aan je werkgeversmerk? Neem gerust contact met me op‍☎️

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!