Luisteren om te begrijpen

Goed luisteren, hoe doe je dat? Duh…πŸ™„, dat weet toch iedereen? Nou echt niet.

Ik maak het vaak genoeg mee dat ik onderbroken word, midden in mijn verhaal. Of dat ik merk dat ik niet meer de volledige aandacht heb😏 En ja, ik maak me er zelf ook schuldig aan….😳

Zeg eens eerlijk, hoe vaak betrap jij jezelf op het feit dat je al aan het nadenken bent over je antwoord, nog voor je gesprekspartner is uitgesproken? Of dat je al precies denkt te weten wat de ander wil gaan vertellen? Of dat je met je gedachten afdwaalt naar je to-do-lijstje van die dag?

πŸ“Een van de belangrijkste dingen in een gesprek, met wie dan ook, is LUISTEREN. Luisteren om te begrijpen. Door aandachtig te luisteren, vallen kleine dingen je veel meer op. Mimiek bijvoorbeeld, stemverheffingen en non-verbale communicatie. Signalen die ervoor zorgen dat je de ander beter begrijpt.

Luisteren om te begrijpen

Wanneer je je aan onderstaande 3 punten houdt, zul je zien dat de kwaliteit van je gesprekken met bijvoorbeeld klanten of zakenpartners, enorm verbetert en dat gesprekken effectiever wordenπŸ‘Œ

βœ”οΈ Geef je gesprekspartner altijd 100% aandacht

βœ”οΈ Onderbreek hem/haar nooit πŸ™Š

βœ”οΈ Pas wanneer de ander helemaal is uitgesproken, denk je na over je antwoord.

Ben jij een goede luisteraar of trap je soms ook in een van de valkuilen?

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!