I’ll wait

Zo, die offertes zijn de deur uit! En nu wachten…. 1 week? 10 dagen? 14 …? Wat doe jij? De telefoon pakken en nabellen, of laat je het lopen?

Een offerte opvolgen is ook best eng en lastig enzo😏 Daarom hieronder 5 tips waarmee offertes opvolgen een stuk makkelijker wordt. En je weet het: oefening baart kunst💪

I'll wait

5 tips voor het nabellen van offertes:

✏️Vraag in het gesprek met de klant, dus voordat hij je om een offerte vraagt, wanneer er een besluit genomen wordt en door wie. Je hebt dan een datum waarop je kunt terugbellen. Je kunt dan tegen de klant zeggen dat je hem de dag daarna even opbelt.

✏️Schrijf in de begeleidende mail of brief bij je offerte, dat je binnen bijvoorbeeld 5 dagen telefonisch contact opneemt. De klant is dan al voorbereid op jouw telefoontje.

✏️Plan het nabellen van offertes in je agenda, het liefst in de ochtend. Dan ben je er ’s middags vanaf. Als je het later op de dag inplant, is de kans groot dat je het uitstelt en het uiteindelijk helemaal niet doet.

✏️Bel zoveel mogelijk aan het begin van de week. Vertelt de klant dan dat hij er nog niet naar heeft kunnen kijken, dan zeg je dat je eind van de week wel even terugbelt.

✏️En denk je dat je te opdringerig of te pusherig bent wanneer je een offerte nabelt, dat is het absoluut niet. Het is weer een contactmoment, waarin je interesse kunt tonen. Vertel de klant gewoon dat je hem heel graag wilt helpen met jouw product of dienst.

Niet nabellen, kan de indruk wekken dat je totaal niet geïnteresseerd bent in je klant en dat het je niks kan schelen. Dit wil je voorkomen toch?

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!