Is het beeld dat je bedrijf via social media uitstraalt in lijn met de rest van je communicatie? Is de manier waarop je hier ‘praat’ gelijk aan hoe je dat via andere kanalen en middelen doet? Of ben je een gevalletje ‘fake news’?😉

👉Wanneer je via social media een bepaald beeld creëert van jezelf of je bedrijf, is het belangrijk dat beeld door te trekken naar andere communicatie uitingen. Anders kan jouw doelgroep wel eens voor een nare verrassing komen te staan😮

Bijvoorbeeld als ze vanuit een post op je site landen. Dit gevaar lopen vooral bedrijven die hun social media hebben uitbesteed, zonder dat er een weloverwogen strategie is.

Ben jij een gevalletje fake news?

Stel, op je social account ben je fris, modern🤟 vlot, grappig en werelds. Een potentiële klant gaat je om die reden volgen en neemt vervolgens een kijkje op je website.

💥BAM! Hij landt voor zijn gevoel op een totaal andere planeet. Eentje die niet overeenkomt met het beeld van jou op Instagram. Maar vooruit, de klant geeft het een kans en vraagt online meer informatie aan.

💥BAM! Het antwoord via e-mail is saai, zakelijk en zo oubollig 👴dat het stof er vanaf dwarrelt. Je kunt dit voorkomen!

Ga niet alleen voor de likes👍 maar kijk verder. Het is handig hoor, zo’n 100-dagen contentkalender die ik laatst weer voorbij zag komen en die door Jan en alleman wordt gebruikt (hoe authentiek ben je dan eigenlijk….🤔). En ja, je bent zichtbaar en krijgt likes. Maar het is belangrijk om je totale communicatie aan te pakken. Alles🙏 Dus naast je website, ook je correspondentie en flyers, zelfs hoe je je klanten te woord staat. En hiervoor dient een marketing- en communicatiestrategie.

💥BAM!….

Koffietje?☕

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!