E-mailmarketing; sla de plank niet mis

Wanneer jij regelmatig e-mailnieuwsbrieven naar klanten stuurt, krijgen alle klanten dan dezelfde mail? Of stem je de inhoud af op de ontvanger?

Ik vraag dit omdat ik het idee heb, dat veel bedrijven één en dezelfde e-mailnieuwsbrief naar al hun klanten sturen 🤔 Want dat is lekker makkelijk…. Maar slim is anders. De kans is groot dat jouw e-mail voor een grote groep helemaal niet interessant is. Sterker, nog. Het risico bestaat dat je klant zich uitschrijft. Daar gaat je kostbare e-maillist🙈

e-mailmarketing; sla de plank niet mis

Een voorbeeld uit de praktijk: Een aantal jaar geleden kocht ik voor het eerst in mijn leven een gloedjenieuwe wagen💫 Uiteraard belandde ik op de e-maillist van de dealer. Het duurde niet lang, voor ik de eerste e-mailnieuwsbrieven van hem ontving. Tot mijn teleurstelling werden hierin telkens allerlei nieuwe modellen gepromoot…😕

📣Hey! Halloooo dealer!! Ik ben nog steeds superblij hoor, met mijn wagen van amper twee maanden oud! Vertel mij liever hoe ik er nóg meer rijplezier uit kan halen. Geef mij tips om het verbruik te beperken, voor het onderhoud. Welke accessoires er te koop zijn. Stuur mij een playlist met nummers voor wanneer ik met 120 km/u over de snelweg raas 💨 Of…. Ideeën genoeg om die nieuwsbrief mee te vullen.

Conclusie: De dealer (toch niet de minste, al zeg ik het zelf) ontbrak het duidelijk aan de nodige marketingkennis. 📌Tip: Door je klanten in te delen in verschillende groepen, kun je hen informatie sturen die wel relevant is. Zo voeg je als bedrijf echt waarde toe. En ja, ik drukte op ‘Unsubscribe’. THE END🏁

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!