Delighters voor je klanten

Met welke delighters verras jij je klanten?😍 Welke troeven zet jij daarvoor in? Wat is het, dat jouw product, dienst of service uniek maakt? En met uniek bedoel ik, dat je de enige bent😏

Wist je dat elk product of dienst uit drie soorten eigenschappen kan bestaan, die de mate van klanttevredenheid bepalen?

📌Basiseigenschappen
Bij basiseigenschappen gaat het om de dingen die klanten minimaal verwachten. Als ik bijvoorbeeld op een terras een verse muntthee bestel, dan verwacht ik kokendheet water met daarin een bosje frisgroene muntblaadjes🌿

📌Prestatie-eigenschappen
Dit zijn eigenschappen die klanten én minimaal verwachten én die ze tegelijkertijd op prijs stellen. Om bij mijn theetje te blijven, vaak wordt bij verse muntthee een kuipje honing geserveerd👍

📌Overtreffende eigenschappen
Dit zijn de ‘delighters’. Eigenschappen die klanten absoluut niet verwachten, maar enorm appreciëren😮👌Terug naar de verse muntthee. Als hierbij een paar huisgemaakte bonbons geserveerd worden, dan overtreft dat mijn verwachting. Deze overtreffende eigenschappen zorgen ervoor, dat ik graag nog eens terugkom en dat ik mijn ervaring (of liever beleving), ga delen met de mensen in mijn omgeving 💬👭👬
delighters voor je klanten

Het is belangrijk om aan alle drie de soorten eigenschappen evenveel aandacht te besteden, te beginnen met de basis. Ontbreekt daar wat aan, dan kun je het sowieso schudden. Bouw de eigenschappen goed op en wees alert op gewenning. Je zult dan weer iets nieuws moeten bedenken om je klanten te blijven verbazen.

Vind je dit interessant? Google maar eens op het Kano-model of nodig mij uit voor een kop koffie of verse muntthee😅🙋

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!