Waarom direct mail effectief is

Je merkt vast dat het steeds lastiger wordt om de aandacht van klanten te trekken. Er is ook zoveel keus met kanalen als Instagram, Facebook, YouTube en tegenwoordig TikTok…..

Deze overvloed zorgt ervoor dat print, zoals direct mailings ondergesneeuwd en ondergewaardeerd wordt. Maar dat is onterecht. Onderzoek toont namelijk aan dat (reclame)boodschappen via de brievenbus 📬 een enorm versterkend effect blijken te hebben op al die social media kanalen: “De koopintentie van de gemiddelde consument ligt na het zien van papieren advertenties bijna 40 procent hoger, dan na het bekijken van digitale advertenties.” Ja, dat lees je goed, 40 procent!! 😮 Digitaal blijft gewoon minder goed hangen dan papier. 

direct mail werkt

Ik moet zeggen dat ik het daar volledig mee eens ben. Aandacht is schaars. We worden dagelijks overspoeld met allerlei boodschappen. Zie dan als bedrijf maar eens op te vallen tussen al die online advertenties. Wanneer ik in mijn brievenbus een schaarse direct mailing aantref, dan besteed ik daar duidelijk meer aandacht aan. Het is persoonlijker, niet zo opdringerig en ik krijg het gevoel dat er ook aandacht besteed is aan mij 🤗

Heb jij een relevante boodschap voor je klant? Overweeg dan ook eens een direct mailing in te zetten. Je boodschap blijft beter hangen en heeft een positiever effect.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Yes! Ik wil een marketing abonnement!